”Кришують” контрабанду та грабують людей: під час війни на Закарпатті набирає сил нова ОПГ

img 4951

В Закарпатській області троє колишніх бандитів у розпал повномасштабної війни РФ проти України сформували злочинне угрупування, яке ”підминає” під себе весь кримінальний світ регіону, займається рейдерством, контрабандою та кришуванням call-центрів, які шахрайськими методами грабують місцеве населення. 

Про це повідомляє видання Народна правда

Як зазначається, в угрупування увійшов один з найвідоміших у 90-их роках кримінальних авторитетів Закарпаття Євген Ігнаткін, відомий також як ”Женя Донецький” або ”Палич”. До 1998 року він займайвся імпортом спиртних напоїв з країн ЄС в Україну та РФ, та вчинив декілька зухвалих вбивств, за останнє з яких — вбивство депутата Закарпатської обласної ради Михайля Токаря — від відсидів у тюрмі 15 років.

Разом з ним в угрупуванні також бере участь Василь Собчук, якого у кримінальному світі кличуть ”Вася Кримський”, та Іраклі Чантуріа, відомий як кримінальний авторитет і родич ”злодія в законі” Лаші Джачвліані (”Лаша Сван”).

”Вася Кримський у 90-ті роки був одним з головних членів угрупування ”європейців” в місті Прилуки Чернігівської області та був ”смотрящім” за цим містом від кримінального авторитета Валерія Дубіля. Сьогодні ж за свою діяльність у Криму Василь Собчук розшукується поліцією окупованої Феодосії”, — йдеться в публікації.

Сьогодні вони займаються ”кришуванням” саll-центрів у Мукачеві, Ужгороді та інших містах, вимагаютьнеіснуючі борги в підприємців, займаються незаконною вирубкою та вивезенням лісу, контролюють контрабанду цигарок до Євросоюзу та наркотрафік з ЄС в Україну, зокрема і в зону бойових дій.

Крім того, ця трійця незаконно заробляє і на війні, а саме на вивезенні чоловіків призовного віку закордон. Але ті, хто оформив виїзд з України, потім стають жертвами Ігнаткіна-Собчука-Чантуріі, бо ті після відправки ”ухилянтів” за межі країни за допомогою ”чорних нотаріусів” переоформлюють їхні квартири на себе чи своїх людей. Також бандити підроблюють документи, намагаючись відібрати бізнес чи земельні ділянки в місцевих підприємців.

”Закарпатьскі бандити не приховують, що чекають приходу так званого ”руського міру”. Євген Ігнаткін має російські корені (народився в Ліпецькій області РФ, — ред.) та тісні зв’язки ще з 90-их років. А, як відомо, російський кримінальний світ радо підтримав російського диктатора у війні проти України”, — пише видання.

Дане злочинне угрупування за останній час настільки зміцніло, що фактично сьогодні ”тримає” під собою все Закарпаття, плюючи на закони і не отримуючи майже ніякого супротиву зі сторони влади та правоохоронних органів, зазначають журналісти.

Оставьте комментарий